•អំពីឯកទេស
ឯកទេស បដិសណ្ឋារកិច្ច គឺជាឯកទេសមួយដែល មានតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ ក្នុងការគាំទ្រដល់គ្រប់សេវាកម្ម មុខរបររបស់អង្គភាព ឬស្ថាប័នផ្សេងៗ ដែលធ្វើឱ្យឯកទេសនេះ ក្លាយជាឯកទេសចាំបាច់ដែលខានមិនបាន សម្រាប់ដំណើរការស្ថាប័នឲ្យមានភាពជោគជ័យដែលជាកត្តាធ្វើឲ្យមានតម្រូវការខ្ពស់នូវធនធានផ្នែកបដិសណ្ឋារកិច្ចនេះ នៅក្នុងទីផ្សាការងារនៅព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា នាពេលបច្ចុប្បន្ន។ ការសិក្សាផ្តោតលើវិធីសាស្ត្រក្នុងការ រៀបចំ និងគ្រប់គ្រងផ្នែកពិធីការ និងសេវាអតិថិជនជា ចម្បង ព្រមទាំងបញ្ចូលនូវរដ្ឋបាលសណ្ឋាគារ របៀប រៀបចំការស្នាក់នៅ ការផ្តល់សេវាម្ហូបអាហារ ការរៀបចំ ភោជនីយដ្ឋាន ការរៀបចំរមណីយដ្ឋាន និងអំពីឥរិយាបថ និងតម្រូវការរបស់អតិថិជន។
•កម្មវិធីសិក្សា
ត្រូវបានរៀបចំឡើងយ៉ាងសម្រិតសម្រាំង ស្របតាមស្តង់ដារអន្តរជាតិ ដែលឆ្លើយតបទៅនឹងតម្រូវ ការទីផ្សារការងារក្នុងស្រុក ក្នុងតំបន់ និងអន្តរជាតិ ដោយសង្កត់ធ្ងន់ទៅលើជំនាញ ឯកទេសវិជ្ជាជីវៈខាងផ្នែករៀបចំគ្រប់គ្រងបដិសណ្ឋារកិច្ច តាមរយៈការសិក្សានូវមុខវិជ្ជា ស្នូលសំខាន់ៗរួមមាន មូលដ្ឋានគ្រឹះបដិសណ្ឋារកិច្ចលើ ការទទួលស្វាគមន៍ភ្ញៀវ ការរៀបចំការស្នាក់នៅ សេវាម្ហូប អាហារ និងរៀបចំសេវាកម្មផ្សេងៗ ការគ្រប់គ្រង់ប្រតិបតិ្ត ការសណ្ឋាគារ និងភោជនីយដ្ឋាន ការគ្រង់គ្រងបច្ចេកវិទ្យាក្នុងវិស័យទេសចរណ៍។ គ្រប់មុខវិជ្ជាទាំងអស់ ត្រូវបានសិក្សាជាមួយសៀវភៅគោលដែលបោះពុម្ពថ្មីៗ
•លទ្ធផលនៃការសិក្សា
បន្ទាប់ពីបញ្ចប់ការសិក្សាលើ ឯកទេសនេះ និស្សិតនឹងមានសមត្ថភាពច្បាស់លាស់លើ ការគ្រប់គ្រងផ្នែក បដិសណ្ឋារកិច្ច ប្រកបដោយវិជ្ជាជីវៈខ្ពស់
-មានជំនឿទុកចិត្តគ្រប់គ្រាន់ ក្នុងការរៀបចំចាត់ ចែងគ្រប់គ្រង និងដឹកនាំកម្មវិធីសំខាន់ៗ
-បង្កើតទំនាក់ ទំនងដ៏ល្អជាមួយអតិថិជន
-អភិវឌ្ឍលើការផ្គត់ផ្គង់សេវាកម្មទទួលស្វាគមន៍ រៀបចំការស្នាក់នៅ និងអាហារតាមតម្រូវការរបស់អតិ ថិជន
-គ្រប់គ្រងរដ្ឋបាលសណ្ឋាគារ ភោជនីយដ្ឋាន ប្រកបដោយវិជ្ជាជីវៈខ្ពស់
-មានជំនាញ ភាសាអង់គ្លេស និងជំនាញកុំព្យូទ័រមូលដ្ឋាន
-ទទួលបាន ចំណេះដឹងពីរបៀប នៃការស្រាវជ្រាវ តាមបែបគុណវិស័យ និងបរិមាណវិស័យ
-យកចំណេះដឹងនិងជំនាញ ទៅអនុវត្តក្នុងពិភពការងារតាមរយៈ ការហ្វឹកហាត់ការងារ។
ឱកាសការងារ៖បន្ទាប់ពីបញ្ចប់ការសិក្សាលើឯកទេសនេះនិស្សិតអាចក្លាយខ្លួនជា៖ |
•នាយកគ្រប់គ្រងស្ថាប័ន •នាយកប្រតិបត្តិ •នាយកគ្រប់គ្រងធនធានមនុស្ស •ធុរៈជនសហគ្រិន ឬអាជីវករ ។ល។ |
កម្មវិធីសិក្សា(សិក្សារយៈពេល ៤ឆ្នាំ) |
|||
ឆ្នាំសិក្សាមូលដ្ឋាន | |||
ឆមាសទី១ Core English 1A Writing Skills 1A Principles of Economics Introduction to Sociology Khmer Studies |
ក្រេឌីត 3 3 3 3 3 |
ឆមាសទី២ Core English 1B Introduction to Environment Public Administration Principles of Accounting Principles of Management |
ក្រេឌីត 3 3 3 3 3 |
ឆ្នាំទី២ | |||
ឆមាសទី១ English for Tourism & Hos. Intro. to Hotel Mangt. Intro. to Tourism Mangt. Intro. to Hos. & Mangt. Tourism & the Evironment |
ក្រេឌីត 3 3 3 3 3 |
ឆមាសទី២ Business Communication Visitors & Attract Mangt. Tourism Geography in Cambodia Attraction Management Accounting for Hos. Mangt |
ក្រេឌីត 3 3 3 3 3 |
ឆ្នាំទី៣ | |||
ឆមាសទី១ English for Hotel & Hos. Human Resource Management Mangt. of Technology in Toursim Travel Agency & Tour Oper. Magt. Marketing for Hos. & Tour |
ក្រេឌីត 3 3 3 3 3 |
ឆមាសទី២ Event Management Communi. in Hos. & Tourism Business Plan & Entrepreneur. Sustainable Tourism Magt. Research Methodology |
ក្រេឌីត 3 3 3 3 3 |
ឆ្នាំទី៤ | |||
ឆមាសទី១ Financial Magt. for Hos. Industry Management & Leadership Development Skills Cost & Financial Mgt for Hotel Hotel Operation Mgt. |
ក្រេឌីត 3 3 3 3 3 |
ឆមាសទី២ Project Management Resort Develp. & Magt Law in Hospitality & Tourism Hospitality & Tourism Info. Research Papers Internship |
ក្រេឌីត 3 3 3 3 6 6 |
មហាវិទ្យាល័យ ទេសចរណ៍ និងបដិសណ្ឋារកិច្ច |
|
---|---|
1- | ឯកទេស គ្រប់គ្រងទេសចរណ៍ |
2- | ឯកទេស គ្រប់គ្រងសណ្ឋាគារ |
3- | ឯកទេស គ្រប់គ្រងបដិសណ្ឋារកិច្ច |